Медвједи у Херцеговини могу да одахну, Блажо добио пушку

Срна
Медвједи у Херцеговини могу да одахну, Блажо добио пушку

Гацко - Гатачки ловци и риболовци утркивали су се на дружењу ко ће испричати вјеродостојнију и увјерљивију причу из својих ловишта, али ни једна није могла парирати оној, истинитој, Блажа Грковића који је рукама убио медвједа.

На срећу медвједа, кажу ловци, Грковић је на скупу, на организованој томболи, добио једну од главних награда - пушку.


"Медвједи могу да одахну, јер имају шансу да преживе. Сигурни смо да Блажо тако добро не нишани као што рукама барата", рекао је један ловаца.

Грковић истиче да је са медвједима "склопио примирје", и да ће све бити добро док га не дирну.

Међу више стотина окупљених у угоститељском објекту био је и најстарији риболовац седамдесетседмогодишњи Рајко Савић из Гацка, који је прије нешто више од годину дана на језеру Десивоје уловио пастрмку тешку 5,8 килограма и дугачку 80 центиметара, што до сада никоме од овдашњих риболоваца није успјело.

Он каже да редовно иде на пецање, да га то опушта и подмлађује, те да вјерује у још бољи улов.

На дружењу, које је организовало Удружење ловаца и риболоваца "Врањача" Гацко, окупило се око 200 чланова, те њихови пријатељи из Новог Сада, Гајдобре, те сусједних општина.

Предсједник Удружења Саша Глушац каже за Срну да је поносан на чланове, напомињући да имају много планова за унапређење удружења, та заштиту животињског и рибљег фонда, те изградњу ловачког дома у мјесту Врба.

"Преговори су у току и надамо се позитивном исходу", каже Глушац и додаје да удружење има подршку локалне власти и Рудника и Термоелектране "Гацко".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана