Медвјед сије страх по Лијевчу VIDEO

Милан Вујић
Медвјед сије страх по Лијевчу VIDEO

Градишка - Мјештани Доњих Карајзоваца код Градишке у страху су од медвједа који је виђен на парцели сунцокрета у њиховом селу, а на ноге су се дигли и ловци, ловочувари и полиција.

Медвјед, тежак 200 килограма, према процјени мештана, појавио се јуче ујутро као ненадани гост у том селу. Мјештани кажу да су прије неколико дана чули да се звијер мота по њиховој околини, али нису вјеровали док се медвјед није указао из сунцокрета и кренуо према насељу. Међутим, као што су се Карајзовчани препали медвједа, тако се и он препао њих и побјегао у зарасли мајдан.

Саша Миленковић каже да је био у аутомобилу када се изненада испред њега појавио медвјед.

- То је била огромна мечка. Она се препала мене, али и ја ње и нисам знао шта да урадим. Срећом, комшије су изашле, тако да се она престрашила и трчећи умакла у зарасли мајдан - прича Миленковић.

Анђела Врањеш чула је повике комшија: "Људи, ево медвједа", а када се нашла испред прага, могла је и да види огромног "пјешака".

- Видјела сам га како хода њивом. То је веома чудан осјећај, јер нисам ни сањала да ћу видјети медвједа на неколико метара од себе - прича узбуђена Анђела, која га је успјела фотографисати телефоном. Мјештани причају да су чули да је медо прије неколико дана виђен у Маховљанима и Романовцима, али да у те приче нико није вјеровао.

- Један човјек је рекао да га је видио код црвене цркве у Новој Тополи како прелази улицу, на шта су се многи насмијали и одмахнули руком - прича Дејан Станојевић и додаје да сад нема сумње да медо тумара лијевчанским селима.

Ловочувар у Ловачком удружењу "Лијевче поље" из Нове Тополе Драгољуб Ђукић каже да су мјештани прошле седмице дојавили да је медвјед виђен на пољопривредном аеродрому у Новој Тополи, који је од Доњих Карајзоваца удаљен око два километра.

- Очигледно да се медвјед нашао у необраном грожђу, док данима лута по Лијевчу пољу - рекао је Ђукић и додао да надлежни чекају упутство Министарства пољопривреде.

Зимски сан

Медвјед се већ од краја новембра спрема за зимски сан, тако да, према мишљењу стручњака, вјероватно због недостатка хране прилази селима. Медвједи траже воће и другу храну близу кућа да би се спремили за зимски сан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана