Међународна организација за миграције донирала заштитну опрему Дому здравља у Дрвару

Срна

ДРВАР - Дом здравља у Дрвару данас је добио вриједну донацију заштитне медицинске опреме од Међународне организације за миграције, рекао је Срни директор ове здравствене установе Драган Праштало.

"Од Међународне организације за миграције добили смо по 7.000 једнократних рукавица и маски, средства за дезинфекцију површина, заштитне визире и дезинфицијенсе за руке", прецизирао је Праштало.

Он истиче да је ова вриједна донација добродошла здравственој установи у Дрвару која је у тешкој финансијској ситуацији.

"Свака помоћ је добродошла како би се заштитили медицински радници и особље Дома здравља и на адекватан начин пружали помоћ пацијентима током епидемије вируса корона", рекао је Праштало.

Он је најавио да ће сутра Дом здравља посјетити делегација Србије на челу са министром спољних послова Николом Селаковићем.

"Захваљујући донацији Србије реконструисана је Служба хитне медицинске помоћи и набављена РТГ дигитализација. Хвала Србији што мисли на Србе повратнике у Федерацију БиХ и пружа нам несебичну подршку", рекао је Праштало.

Влада Србије обезбиједила је 466.678 КМ за реконструкцију и опремање Службе хитне медицинске помоћи у Дому здравља у Дрвару. /крај/јд/љљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана