Медицински факултет у Фочи обиљежио 23 године рада

Р. Ђ.
Медицински факултет у Фочи обиљежио 23 године рада

Фоча - Свечаном сједницом на којој су појединцима и установама додијељена признања Медицински факултет у Фочи је у петак почео са обиљежавањем 23 године рада.

Истакнуто је да су услови у овој установи све бољи, а декан Милан Кулић је казао да приводе крају и опремање Центра за биомедицинска истраживања.

- Надам се да ће тендерска процедура, која је у току, бити завршена до краја године. Највећи дио опреме је набављен и овај центар ће побољшати квалитет наставе на трећем циклусу студија и повећати квалитет наставе на првом и другом циклусу студија - рекао је Кулић.

Овај факултет је постао препознатљив по научноистраживачком раду у којем су се посебно истакли професор Маја Рачић и студент Илија Вукчевић. Њима су додијељене плакете за достигнућа у овој области.

Медицински факултет у Фочи, који је саставу Универзитета у Источном Сарајеву, годинама има и подршку Владе РС.

- Улагање у образовање и здравство остаје задатак и убудуће. Ова установа је прави куриозитет, не само у РС, већ и у окружењу - рекао је министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић.

На Медицинском факултету знање стиче око 1.500 студената, који изучавају студијске програме, медицину, стоматологију, специјалну едукацију и рехабилитацију, те здравствену његу.

Кроз ову високошколску установу је од оснивања прошло 3.846 студената, дипломирало је 907, а 250 је положило специјалистички испит. У наставном процесу је ангажовано 240 наставника и сарадника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана