Мед, сир и вино чувају традицију Херцеговине

Р. Ми. фото: Моја Херцеговина
Мед, сир и вино чувају традицију Херцеговине

Требиње - Етно-фестивал хране и пића на Тулима код Требиња, на којем је десетак излагача представило традиционалне производе Херцеговине, попут меда, вина и сира, организован је јуче у оквиру Великог народног сабора на Ублима.

Овом  манифестацијом је озваничен и почетак рада "Станице биља и меда", на којој од 1. августа своје производе могу излагати сви локални пољопривредни произвођачи.

Координатор "Пројекта за развој међународног туристичког коридора Херцеговине и очувања околине у БиХ" Марко Ћапин подсјетио је да је основни циљ манифестације промоција локалних производа.

- Ово ће бити и својеврсна туристичка станица, гдје ће долазити организоване туристичке туре. То је промоција нашег краја, природних ресурса и афирмација Херцеговине као здраве туристичке дестинације - рекао је градоначелник Славко Вучуревић, који је отворио Етно-фестивал.

Своје пчелиње производе изложио је и Недјељко Пажин, који каже да је са задовољством дошао да подржи организатора.

- Немам времена за свакодневно излагање јер имам превише посла у пчелињаку, али ово је изузетно добра идеја за овдашње произвођаче - истакао је Пажин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана