Маунага: Походом на Кланац одајемо почаст палим борцима Касиндолског батаљона

Срна
Маунага: Походом на Кланац одајемо почаст палим борцима Касиндолског батаљона

Источно Сарајево - Припадници некадашњег Касиндолског батаљона и Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске, њихови потомци и чланови породица, те бројни мјештани Касиндола, окупили су се данас на "кланцу", мјесту гдје су погинули први борци овог батаљона и успостављена прва борбена линија.

Предсједник Мјесне борачке организације Касиндо Слободан Маунага рекао је Срни да се у склопу манифестације "Дани касиндолског батаљона" сваке године организује и "Поход на кланац", што представља једну врсту ходочашћа и одавања почасти свим палим борцима Касиндолског батаљона.


Он је истакао да је истовремено срећан, али и ганут, када види да је и ове године по лошим временским условима на овај поход кренуло стотињак људи, јер се и на овај начин ратни пут Касиндолског батаљона и борба за опстанак Срба на подручју Сарајева чува од заборава.

"Кланац је прва успостављена борбена линија према Кијеву /насеље поред Трнова/ и мјесто гдје су 10. јула 1992. године пале прве жртве. На кланцу су мучки из засједе запуцале наше комшије и убили четири наша момка, иако је било говора да су ту заједничке страже, те да рата неће бити", нагласио је Маунага.

Он је додао да је за све учеснике похода, на "кланцу" обезбјеђен прави војнички пасуљ.

Маунага је подсјетио да ће у недјељу, 24. јуна, код спомен-обиљежја у Касиндолу бити служен парастос и положено цвијеће за 98 палих бораца Касиндолског батаљона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана