Марковић на челу Скупштине града Бијељине

Агенције
Марковић на челу Скупштине града Бијељине

Бијељина - На конститутивној сједници Скупштине града Бијељина јуче је изабрано ново руководство локалног парламента и 18 скупштинских радних тијела.

За предсједника градске Скупштине изабран је Славиша Марковић из ПДП-а, потпредсједник је Миленко Митровић из СРС "Др Војислав Шешељ", а вршилац дужности секретара Миодраг Бешлић из СДС-а.

Скупштинску већину чини 19 одборника из СДС-а, ПДП-а, ДНС-а, НДП-а, СДА и Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ", док су СНСД-а, СП и Покрет "Успјешна Српска" опозиција.

Марковић је истакао да је конституисањем Скупштине успјешно превазиђена политичка криза која је потресала овај град протеклих мјесеци.

- Скупштина мора да ради у сарадњи са градоначелником. Надам се да ћемо бити добар тим, ту мислим и на власт, али и опозицију. Настојаћемо реализовати бројне пројекте и побољшати услове живота свих грађана - рекао је Марковић.

Градоначелник Мићо Мићић рекао је да је конституисањем Скупштине урађен добар посао за град.

- Вјерујем да ће у наредне четири године ови људи бити на услузи и радити искључиво за добробит грађана - рекао је он.

Нагласио је да је Бијељини потребна сарадња са вишим нивоима власти "прије свега Савјетом министара БиХ и Владом РС".

Шеф одборничког клуба СНСД-а Недељко Ћорић рекао је да ће СНСД и Коалиција "Бијељина побјеђује" у наредном периоду дјеловати као конструктивна опозиција у искључивом интересу грађана Бијељине.

Мићо Живић, одборник који је мандат добио као кандидат Покрета "Успјешна Српска", јуче је објавио да ће убудуће у Скупштини дјеловати као независни одборник. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана