Маринковић: Увести заштитне мјере

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- Предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Стојан Маринковић рекао је да очекује да ће ова година бити још тежа за пољопривредну производњу и за пласман на тржиште од прошле, због чега је неопходно да Савјет министара изгласа увођење заштитних мјера.

Маринковић је истакао да постоји "проблем са одређеним бројем министара из реда бошњачког народа који не желе да подрже ову мјеру".

"Сада је моменат да се уведе заштитна мјера, јер су поједини сектори потпуно уништени, као што је сектор производње свињског и јунећег меса", рекао је Маринковић за Срну.

Он је истакао да велики проблеми очекују повртаре када крене прољетна сјетва, али и воћаре.

Маринковић је навео да имају константан проблем што се тиче спољнотрговинског пословања БиХ, због чега поново апелују на Савјет министара да се уведу ограничавајуће мјере по питању увоза.

"Ова ситуација са пандемијом нема краја. Не зна се исход и када ће се то завршити, тако да ми и даље апелујемо да се обезбиједи прехрамбена сигурности нашег становништва бољом организацијом спољнотрговинског пословања", рекао је Маринковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана