Маринковић: Пољопривредници имају проблема са пласманом производа

Срна
Foto: ГС

ШАМАЦ- Предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Стојан Маринковић изјавио је Срни да пољопривредници у Српској, а нарочито фармери, имају проблема са пласманом пољопривредних производа.

Он је рекао да додатну несигурност за пољопривредне произвођаче представља чињеница да је цијена живе стоке и даље врло ниска, испод прага рентабилности, нарочито имајући у виду високе цијене житарица и уљарица које се користе као компоненте за сточну храну.

"Пољопривредници, према информацијама којима располажемо у Савезу, редукују број грла стоке на фармама", рекао је Маринковић. Он каже да се, без обзира на тешку ситуацију у којој се налазе пољопривредни произвођачи, на нивоу БиХ не чини ништа по питању заштите домаће производње.

Маринковић напомиње да се увоз несметено одвија као да је потпуно нормална ситуација.

 "Без обзира што цијена меса у трговинама расте, цијена живе стоке је изузетно ниска, прасићи се такође увозе из Европе, тако да пољопривредници не могу да продају своју робу и налазимо се стандардно у хаотичном стању када је у питању пласман пољопривредних производа", рекао је Маринковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана