Маријана Ђурић из Кнежева ошишала се први пут у 15. години

Данијела Стоканић
Маријана Ђурић из Кнежева ошишала се први пут у 15. години

Кнежево - Маријана Ђурић (15) из села Живинице код Кнежева, која се није шишала од рођења, протеклог викенда одлучила је да се одрекне дуге косе, и то након што је крштена.

Дјевојчица, која је ове године кренула у средњу школу, висока је 165 центиметара, а коса јој је до само прије неколико дана била дуга чак 150 центиметара. Маријана каже да јој се шишањем остварио сан. Иако јој коса није представљала некакву сметњу, са нестрпљењем је чекала дан када ће се ошишати.

- Једва сам чекала да се крстим како бих се ошишала. Тако да сам у суботу, одмах по изласку из цркве, отрчала у фризерски салон на шишање. У први мах фризерка ми је одсјекла око 50 центиметара косе, што ми није било довољно, па сам сутрадан отишла на ново шишање - испричала је Маријана, додавши да не жали што се одрекла свог заштитног знака. Каже да је о њеној коси највише рачуна водила мајка.

- Она ме чешљала, плетала ми плетеницу и правила разноразне фризурице, које ја највише волим - истакла је Маријана, признавши да је шишање најтеже пало управо њеној мајци Нади, која се због тога и расплакала.

- Кћеркину косу сам из дана у дан, 15 година, свако јутро чешљала и плела јој плетеницу, напросто сам уживала у томе. Како се приближавао дан њеног шишања, мени је било све горе, не знам зашто. Не могу описати како сам се осјећала кад је дошла из фризерског салона са својом плетеницом у кеси - рекла Нада, додајући кроз шалу да се она питала, Маријана се никад не би ошишала.

- Маријанина коса је увијек била уредна и чиста, а сушила ју је природним путем. Због дужине Маријана никад није могла сама да је опере, осуши и почешља, а још мање да плете плетеницу - прошапутала је Нада.

Успомена

Маријанина мајка Нада каже да још увијек нису одлучили да ли ће дјевојчицину одсјечену косу продати или ће је оставити за успомену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана