Мање прекршаја и нарушавања јавног реда на подручју Костајнице

Срна
Foto: Илустрација

КОСТАЈНИЦА - У Костајници је за 11 мјесеци ове године почињено 29 кривичних дјела, односно једно кривично дјело више него лани, што је повећање за 3,6 одсто, рекла је Срни предсједник Форума за безбједност грађана општине Костајница Јелена Јаћимовић Јањетовић.

"Међу кривичним дјелима забиљеженим у наведеном периоду 28 дјела је општег криминалитета и једно привредно кривично дјело. Расвијетљеност је 96,4 одсто, односно једно кривично дјело није расвијетљено", навела је Јањетовићева након сједнице форума. Она је истакла да је смањен број нарушавања јавног реда и мира за 54,8 одсто.

Ове године је евидентирано 14, а прошле 31 нарушавање јавног реда и мира. Према њеним ријечима, мањи је и број прекршаја којих је ове године било 17, а лани 40, што је смањење за 57,5 одсто. "Ове године је забиљежено 10 саобраћајних незгода, а прошле 14, дакле имамо смањење за 28,6 одсто. Није било погинулих ни теже повријеђених лица, док је 10 лица задобило лакше тјелесне повреде", истакла је Јањетовићева.

Она је додала да је Форум за безбједност грађана закључио да треба појачати контролу малољетних лица која управљају моторним возилима, те да је разговарано и о кампањи "Весеље не смије бити повод за употребу ватреног оружја" коју спроводи МУП Републике Српске, а којом се указује на опасност употребе ватреног оружја, као и на чињеницу да је употреба ватреног оружја на прославама кажњиво дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана