Манифестације у Српцу: Сајам ручних радова и зимнице уљепшао славске свечаности

Д. Ј.
Манифестације у Српцу: Сајам ручних радова и зимнице уљепшао славске свечаности

СРБАЦ - У склопу прославе крсне славе и Дана општине на градском тргу у Српцу први пут је одржан улични сајам ручних радова и зимнице "Јесен на длану" у организацији Удружења жена и Туристичке организације Србац.

Предсједница удружења жена Весна Смиљанић каже да су грађанима на продајној изложби понудили разноврсну зимницу, од ајвара, пекмеза, сокова и других домаћих производа, као и слане и слатке специјалитете попут домаћих пита и колача који су се могли бесплатно испробати.

- Представиле смо и ручне радове, односно столњаке, приглавке, капе, крпене лутке и змијањски вез, али и козметичке препарате у домаћој изради - рекла је Смиљанићева.

У склопу сајма одржана је и креативна радионица цртања и израде змијањског веза у којој је учествовало двадесетак ђака из Српца. Са полазницима су радиле сликарка Вера Шаула из Српца и чланица фолклорног удружења "Мотајички вук" из Ситнеша Анита Новаковић.

Сајам Удружења жена, током радне посјете Српцу у сриједу, обишла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, којој су уручени неки од производа србачких домаћица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана