Манифестација “Одабрани” окупила успјешне Бијељинце: Млади таленти највеће семберско богатство

Љ. А.
Манифестација “Одабрани” окупила успјешне Бијељинце: Млади таленти највеће семберско богатство

БИЈЕЉИНА - Да на омладини свијет остаје и да је управо она покретачка снага друштва показало се још једном на манифестацији “Одабрани”, која је организована у бијељинској Градској управи с циљем промоције младих талената, умјетника и спортиста.

Представило се 20 младих талентованих људи, који су оставили значајан траг кроз своје досадашње дјеловање на пољу науке, спорта, музике и омладинског активизма.

Представница студената Педагошког факултета у Бијељини Катарина Томанић представила је волонтерски активизам, којим се бави већ седам година. Позвала је младе људе да се активно баве волонтеризмом.

- Говорила сам о омладинском активизму и говорништву у Бијељини, јер се бавим волонтеризмом још од 2014. године. Активизам промовишем кроз студентски живот, али и кроз друге активности, а Градска управа је то препознала - казала је она.

Тринаестогодишња Сара Поповић већ неколико година бави се плесом, а суграђанима се представила гимнастичарском дисциплином акро-хип поп.

- Учествовала сам на бројним такмичењима, а сада се спремам за такмичење у Тузли. Бавим се плесом шест година, а треба ми отприлике мјесец да се припремим за такмичење - истакла је Сара.

Поред младости Бијељина је и град спорта. Бројни спортски клубови функционишу на овим просторима и окупљају младе. И Рукометни клуб “Бијељина” у омладинском погону остварује запажене резултате.

- Тренирам рукомет већ четири године и планирам да се још надограђујем - каже Вељко Тубић, члан РК “Бијељина”.

Промоција подразумијева реализацију документа “Омладинска политика града Бијељина” за период 2019-2023. године, који обухвата више области, од којих је једна изврсност младих.

- Веома сам срећан што град има овако талентоване младе људе, који нас у најбољем свјетлу представљају. Ово је један од начина промоције квалитетних људи које Бијељина жели да задржи и који би својим знањем, талентом и вјештинама у будућности могли допринијети развоју и напретку Семберије - рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана