Малишани у Приједору добили модерно игралиште

С. Та.
Малишани у Приједору добили модерно игралиште

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и директор микрокредитног друштва "Микрофин" Младен Боснић отворили су јуче новоизграђено игралиште у улици Мајора Милана Тепића.

Игралиште, у чију је изградњу "Микрофин" уложио 15.000 КМ, саграђено је на површини од 250 метара квадратних, а опремљено је модерним реквизитима примјереним за узраст дјеце до 12 година. Ђаковић је захвалио овој организацији, јер је препознала значај уређења оваквог простора за дјечју игру у центру града.

- Дјеци предајемо на употребу, а заједно са одраслима и на чување и одржавање ових модерних реквизита за игру - истакао је Ђаковић.

У оквиру акције "Микрофина" већ је изграђено игралиште у Бањалуци, а обиљежавајући 20 година рада та микрокредитна организација донираће укупно пет игралишта у градовима широм БиХ.

Директор "Микрофина" Младен Боснић је рекао да изградњом нових игралишта желе да помогну развој локалних заједница у којима послују.

- У протекле двије деценије помогли смо развој небројено много малих бизниса у овом граду, од којих су неки прерасли у веома успјешне компаније. Осјећајући потребу да се одужимо градовима у којима радимо одлучили смо да једно игралиште поклонимо Приједору, граду у којем смо, упркос бројној конкуренцији, несумњиви лидер на тржишту микрофинансија - навео је Боснић.

Пројекат је реализован у сарадњи са градом Приједором, а уз уважавање потреба станара овог насеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана