Малини сања модне писте Милана

Милијана Латиновић
Малини сања модне писте Милана

БАЊАЛУКА - Дуга смарагднозелена хаљина, лепршава црвена, мала црна за све прилике и комбинезони разних дезена, дјелић су колекције коју потписује Малини, тринаестогодишњак Михајло Малинић из Бањалуке, који увелико сања модне писте Милана.

Михајло је од малих ногу показивао таленат за цртање, а онда се прије годину и по родила идеја да таленат претвори у хоби, а уз пуно рада и учења жеља му је да једног дана то буде и његов животни позив. Михајло сања да постане модни дизајнер и да најљепше комаде одјеће настале у његовој радионици маште пистама прошетају свјетски познати модели. Радни сто у његовој соби прекривен је цртежима у које, осим много рада и труда, улаже и много љубави.

Када се роди идеја за неку нову креацију не жури да је стави на папир.

- Обично навече скицирам само модел, а ујутро дорађујем и бојим. До сада сам дизајнирао само одјећу за жене, почео сам са комбинацијама панталона и кошуља, затим хаљине, а сада цртам и комбинезоне. Од идуће године планирам да дизајнирам и одјећу за мушкарце - испричао је Малини за “Глас Српске”.

Идеје и инспирацију за своје креације овај дјечак проналази на друштвеним мрежама, разним апликацијама, али и пратећи рад свјетски познатих имена у свијету моде. На неки начин, додаје, узор му је Ђани Версаће.

Уз помоћ и подршку наставнице ликовног Јелене Црнокрак Прпић Малини је у својој школи”Ђура Јакшић” већ три пута имао изложбу на којој је представио своје креације.

Иако сања да једног дана велике музичке звијезде носе одјећу коју потписује Малини, прву хаљину Михајло ипак жели да направи за своју мајку Мирјану.

- Другарице су ме мјесец дана скоро свакодневно вукле за рукав и питале када ћу за њих да нацртам неке нове хаљине. Исцртао сам читав блок и донио им да свака изабере шта жели - испричао је Малини који увелико креира колекцију за јесен у којој, додаје, преовладавају тамнији тонови.

У свему што ради мајка Мирјана, отац Слободан и брат Гаврило су му највећа подршка, а ту су и пријатељи који га бодре да увијек иде напријед.

- Када је почео да црта, наставница ликовног му је дала неколико савјета како да те своје радове побољша. Читаво љето након тога је цртао и спремао изложбу. Сви смо веома поносни на њега - испричала је мајка Мирјана, откривши нам да Михајло и те­ како добро глуми и имитира. 

Школовање

По завршетку основне школе Михајло Малинић планира да упише средњу економску или гимназију како би стекао добру подлогу за факултет.

- Нисам још дефинитивно изабрао средњу школу, али знам да желим студирати модни дизајн - рекао је Михајло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана