Максимовић: У Болници уведена друга смјена - смањене листе чекања

Срна
Foto: СРНА

БИЈЕЉИНА - У Болници "Свети врачеви" у Бијељини уведена је друга смјена за рад специјалиста у амбулантама упркос пандемији и тешком стању у вези са ковидом 19, рекао је данас директор ове здравствене установе Златко Максимовић.

Он је навео да ова новина и промјене које она носи већ добро функционише, а уведена је друга смјена за офталмологе, неурологе, ендокринологе, радиологе и реуматологе. Максимовић је изјавио новинарима да пацијенти од сада могу послије подне да раде и доплер крвних судова врата. "Наше амбуланте су већ почеле да раде од 7.00 до 19.00. Све ово чинимо с циљем повећања квалитета рада Болнице, а један од разлога је свакако и епидемиолошка ситуација јер када више радимо, логично је да ће и гужва бити мања", рекао је Максимовић.

Он је подсјетио да је у овој болници, као и у многим болницама у окружењу, донедавно чекање, односно заказивање код неких специјалита било и по неколико мјесеци, али је сада код већине скраћено на пар дана. "Наравно, све што је хитно долази одмах код свих специјалиста", истакао је Максимовић. Он је додао да се заказивања обављају телефонским путем. "У амбулантама у којима се чека двије-три недјеље су реуматолог, ортопед, васкуларни хирург и код кардиолога се, такође, чека", рекао је Максимовић.

Он је навео да, кад је ријеч о кардиологу, и даље постоје чекања на контролу од око мјесец дана. "С овом чињеницом још нисам у потпуности задовољан, али оно што је добро је то да Бијељина има четири супспецијалисте кардиологе и да ћемо почетком сљедеће године имати још два супспецијалиста кардиолога.

Онда ћемо уводити другу смјену", рекао је Максимовића и додао да је Болница недаво запослила и два специјалиста инатерне медицине. Он је напоменуо да у Болници раде и два радиолога, од којих је један специјализирао, а за другог се очекује специјализација за два мјесеца, што је један од разлога за увођење других смјена.

"Исто тако и гинеколог који је завршио специјализацију омогућава рад друге смјене, а на овај корак увођења друге смјене смо се одлучили јер нисмо допустили да нам пандемија буде изговор за било шта", рекао је Максимовић и подсјетио да ова установа има око 650 запослених за стално и консултаната, те више од 100 специјалиста, 50 љекара на специјализацији и 300 медицинских сестара. Он је навео да Болница неће допустити да због пандемије трпе хронични болесници, те ће наставити са увођењем стандарда, истичући да је за вријеме пандемије уведен стандард ИСО 1001.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана