Мајстори лопте од данас у Фочи

Срна
Foto: Википедија/архива

На Новогодишњем турниру малог фудбала у Фочи учествују бројни "мајстори лопте", бројни учесници од којих је готово половина из других градова, а сви они најављују изузетно квалитетан турнир који данас почиње у Градској дворани у Фочи.

Организатори турнира, општински Спортски савез и локална управа, потрудили су се да анимирају велики број учесника, тако да ће публика у Фочи десет дана уживати у окршајима како активних фудбалера, међу којима има и репрезентативаца БиХ и Црне Горе у малом фудбалу, првотимаца "Сутјеске", тако и рекреативаца.

Од 21 екипе, 12 је из Фоче, а девет из других градова и то три из Црне Горе, од којих двије из Никшића и једна из Плужина, те по једна из Источног Сарајева, Гацка, Невесиња, Чајнича, Рогатице и Новог Горажда.

Учесници су распоређени у четири групе, а члан Организационог одбора Никола Мојовић каже да су носиоци приликом жребања биле екипе које се сматрају фаворитима "на папиру".

"То су `Ике Брод`, побједник овогодишњег Меморијала `Ратко Раде Шобот`, `Портус` којег чине фудбалери `Сутјеске`, `Плужине`, као дугогодишњи учесник турнира у Фочи, те екипа `Е-Спорт` из Источног Сарајева за коју наступају репрезентативци БиХ. Али они су само `фаворити на папиру`, јер су и остале екипе састављене од прекаљених фудбалера и великих мајстора са лоптом, тако да ће турнир бити неизвјестан и како се очекује изузетно квалитетан", истакао је Мојовић.
Предсједник Организационог одбора Душко Рашевић подсјећа да се Новогодишњи турнир неколико година није одржавао, а да је обновљен на инцијативу начелника општине Милана Вукадиновића.

"Турнир ће трајати десет дана, до 30. децембра, и сигурно је да ће грађани моћи да уживају у новогодишњој фудбалској чаролији", навео је Рашевић.

Уз сениорски, организовано је и више турнира за млађе узрасте од 2007. до 2013. годишта, а међу бројним наградама за дјецу и двије специјалне - дресови Рада Крунића из италијанског "Милана" и Владана Даниловића из португалског "Насионала".

"То су наши дугогодишњи играчи, који су поникли у жСутјесциж и који нас нису заборавили и прате нас на свим манифестацијама. И сада су учествовали и новчано и са наградама у виду дресова, тако да им се овом приликом захваљујем што су одвојили дио времена да се посвете турниру и да буду његов дио", рекао је члан Организационог одбора Дејан Рашевић.

Прва утакмица игра се од 19.00 часова, а свечано отварање је у 20.00 часова.

Новогодишњи турнир имаће и добротворни карактер, јер ће се скупљати средства за куповину новогодишњих поклона за кориснике Удружења особа са тешкоћама у развоју "Трачак наде".

У дворани ће бити постављена кутија за остављање прилога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана