Мајка трогодишњих близанаца Зорица Катанић из Петрова бори се за живот: Највећа жеља да мама оздрави

Дијана Дујић
Мајка трогодишњих близанаца Зорица Катанић из Петрова бори се за живот: Највећа жеља да мама оздрави

Добој - Самохраној мајци трогодишњих близанаца Зорици Катанић (40) из Петрова, која је обољела од карцинома јајника, потребно је 50.000 евра за лијечење у Шпанији.

Катанићевој је у октобру прошле године дијагностикован карцином јајника. Услиједила је операција у Бањалуци и осам хемотерапија, али болест није заустављена. Нажалост, карцином је метастазирао и проширио се на јетру.

Ипак, наду за оздрављење су пружили љекари у Шпанији. Невладина организација "Отворена мрежа" послала је Зоричине налазе клиникама у Француској и Шпанији, након чега је из Шпаније стигао одговор да пацијенткиња може доћи на лијечење.

Тамошњи љекари су потврдили да за Зорицу има спаса, али је за њен опоравак потребно 50.000 евра. Док је ова храбра мајка у Шпанији на претрагама, њени најмилији моле све људе добре воље да помогну да буде прикупљен новац за лијечење.

- Колико ће њена борба трајати, није познато. Љекари у Шпанији, гдје се она тренутно налази, гарантују да ће наша Зора оздравити и то нам улијева наду - испричала је њена пријатељица и комшиница Драгица Станковић.

Додала је да је Зорица свакодневно зове путем телефона како би чула своје синове Луку и Андреја, који јој дају снагу да се бори са опаком болешћу.

- Она је пуна живота, воље. Када је одлазила од куће, није дозволила да плачемо. Рекла је да ће се вратити. Надам се да ће добри људи помоћи да тако и буде и да се њеној дјеци оствари највећа жеља, да им мама оздрави - кроз сузе је казала Станковићева.

Подршку самохраној мајци пружило је и добојско архијерејско намјесништво које је организовало хуманитарни  концерт. На концерт је дошао и Зоричин отац Жарко, али није смогао снаге да прича о судбини која их је задесила.

Прије неколико мјесеци изгубио је сина, иза кога је остало двоје мале дјеце. Син је преминуо након кратке болести, а сада се боре и за кћеркин живот.

Породица Катанић захвална је свима који помажу да се Зорица излијечи и који им показују да нису сами.

- На сајту наше епархије смо видјели да је Зорици за лијечење у иностранству потребно много новца. Због тога смо одлучили да организујемо хуманитарни концерт са нашим хоровима "Богољубље" и Дјечијим црквеним хором, као и са Музичком школом "Маркос Португал" - казао је протојереј-ставрофор Мирко Николић.

Да хуманост није само ријеч, показале су многе Добојлије које су присуствовале овом концерту, и које су дале свој допринос у лијечењу Катанићеве.

И у њеном родном Петрову покренуте су бројне хуманитарне акције. Нешто новца је прикупљено, али недовољно за спас ове самохране мајке, која се бори за живот.

Жиро-рачун

Сви хумани људи који желе да помогну да Зорица Катанић оздрави и да се врати кући својим синовима, новац могу да уплате на текући трансакциони рачун СБЕРБАНКЕ 567-541-50000932-45.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана