Мајка и двоје дјеце на ивици глади

Nezavisne.com
Мајка и двоје дјеце на ивици глади

Велика Кладуша - Самохрана мајка Нусрета Мујкић и њено двоје малољетне дјеце, кћерка Ерна (8) и син Ернад (4), препуштени су сами себи након што је прије четири мјесеца Нусретин супруг Селведин почео да издржава затворску казну, на коју је осуђен због крађе секундарних сировина из једне напуштене фирме.

“Он није лопов, био је принуђен да нам некако обезбиједи средства за преживљавање. Међутим, суд није имао милости према њему, али и нама”, жали се Мујкићева.

Каже како се на све начине труди да прехрани сина и кћерку, иако нема стално запослење. Каже да повремено ради физичке послове за надницу, те додаје како им помажу познаници и добри људи.

“До изласка мог супруга из затвора остала су још четири мјесеца. И раније смо једва имали за живот, а сада смо дјеца и ја осуђени на глад и неимаштину”, жали се мајка.

Додаје како се у протеклом периоду обраћала овдашњем Центру за социјални рад и локалним властима, али да сем скромне једнократне помоћи ништа није добила.

“Тражила сам да ме негдје запосле како бих зарадила неопходни новац, али је све било узалуд”, каже Мујкићева. Наглашава како јој је једини животни циљ да својој дјеци приушти колико-толико нормално дјетињство, али да је то у садашњим околностима врло тешко.

Мајци и њеној дјеци је потребна помоћ у новцу, гардероби и храни, а сви који желе помоћи овој породицу могу их контактирати на број телефона 061/096-967, пишу Независне новине

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана