Магла сакрила језера на Зеленгори

Срна
Магла сакрила језера на Зеленгори

Фоча - Густа магла и киша спријечили су учеснике традиционалне акције "Језера Зеленгоре" да обиђу све горске очи на овој планинској љепотици, па се акција завршила данас повратком планинара са Орловачког језера, гдје је био стациониран базни камп.

Планинаре је лијепо вријеме послужило само у петак, када се могло и купати у Орловачком језеру, а у суботу су, од планирана три, успјели да обиђу само једно језеро, након чега су морали да се врате у камп.


Новосађанка Сања Штефан каже да је првог дана уживала у купању у језеру и брању боровница, малина и јагода.

"Ујутро је освануло са густом маглом, али смо били упорни и кренули смо у обилазак језера. Дошли смо до Југовог језера и пошли ка Котланичком, када смо због јаке кише и магле морали да скратимо туру, а и данас је било немогуће да се попењемо на Угљешин врх, тако да нисмо ишли ни на Доње баре", каже Штефанова.

Ненад Фуртула и Милена Петровић из Бијељине, који су први пут били на Зеленгори, одушевљени су оним што су стигли да виде првог дана акције.

"Магла нас је зауставила, а није нам помогао ни џи-пи-ес, па смо морали да одустанемо", рекао је Фуртула.

"Остаје жал што нисмо видјели сва језера и зато ћемо се вратити првом приликом", истакла је Петровићева.

Секретар фочанског Планинарског друштва "Зеленгора" Дејан Лучић каже да се морало одустати и од пјешачења на језеро Доње баре, гдје је планинаре данас чекао ручак.

"Требало је да се састанемо са учесницима манифестације жДани боровницеж. Надам се да планинари нису остали гладни, јер су они увијек спремни за непредвиђене околности", рекао је Лучић.

У акцији је учествовало више од 50 планинара из Београда, Новог Сада, Сарајева, Бијељине, Гацка, Калиновика и Фоче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана