Магдалена Рацковић, гимназијалка из Рогатице: Светосавље путоказ за љубав и разумијевање

С. М.
Магдалена Рацковић, гимназијалка из Рогатице: Светосавље путоказ за љубав и разумијевање

Рогатица - Треће мјесто Магдалене Рацковић, ученице Средњошколског центра "27. јануар" из Рогатице, које је освојила на Светосавском књижевном конкурсу "Врлине светосавске деце овог века", овој вриједној ученици значи попут шампионског.

Ријеч је о традиционалном конкурсу друштва "Свети Сава" из Београда на којем учествују ђаци из Србије и Републике Српске и дијаспоре. Ова ученица трећег разреда Гимназије је љубав према књижевности испољавала још од малих ногу, али до сада своје умијеће није испољавала на неком од литерарних конкурса.

Дивећи се творцу српске цркве, државе и просвјете, али и на наговор професорке српског језика Смиљке Батинић, одлучила је да учествује у Светосавском књижевном конкурсу.

- Порука мог састава била је да колико поштујемо вјеру и великог просветитеља Светог Саву, толико смо на путу да кроз љубав и разумијевање будемо бољи људи. Та промисао проткана кроз мој састав донијела ми је трећу награду због чега сам веома срећна и поносна - казала је Рацковићева.

Према њеним ријечима ова награда ће јој бити подстрек да убудуће још више ради на литерарном стваралаштву читајући књиге наших и свјетских великана писане ријечи.

Каже да ће се увијек са радошћу присјећати 21. јануара 2017. када су јој у Народној библиотеци у Београду уручени диплома и комплет књига као награда за треће мјесто.

Она већ зна пут којим ће кренути и послије средње школе.

- Као дугогодишњи члан драмско-рецитаторских секција, у првом плану је Академија драмских умјетности у Београду. Пут сам већ трасирала, а да ли ће ми се жеља испунити одлучиће судбина и срећа - казала је Магдалена Рацковић.                                                                                               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана