Лукић: Компликује се ситуација у Мркоњић Граду, позитивна половина тестираних

Срна
Лукић: Компликује се ситуација у Мркоњић Граду, позитивна половина тестираних

МРКОЊИЋ ГРАД - На подручју општине Мркоњић Град повећан је број прегледа у амбуланти за респираторне болести, као и број тестираних лица, од којих око 50 одсто буде позитивно, рекла је вечерас епидемиолог у мркоњићком Дому здравља “Др Јован Рашковић” Милена Лукић.

“Позитивно буде око 50 одсто тестираних, што указује на тежину ситуације, а 25 одсто заврши на болничком лијечењу са тешком клиничком сликом”, рекла је Лукићева новинарима након сједнице Штаба за ванредне ситуације ове општине.

Она је навела да је на подручју те општине од почетка пандемије вируса корона обољело 709 особа, а у посљедњих 12 дана 27 особа и ситуација се компликује као и другим градовима и општинама.

Лукићева је рекла да је прошле седмице вакцинисано 50 грађана.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић потврдио је да су на сједници расправљали о тренутној епидемилошкој ситуацији и о препорукама Републичког кризног штаба.

Он је навео да је на сједници било ријечи и о потенцијалним локацијама гдје би се могла спроводити масовнија имунизација.

“Имамо индиције од Републичког штаба да бисмо ми могли постати центар за вакцинацију за сусједне општине, па смо разговарали и о могућим локацијама гдје би се то могло спроводити”, рекао је Вођевић.

Он је позвао све надлежне службе које врше инспекцијски надзор да строго примјењују казнене мјере које су прописане од Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу да би се пандемија држала под контролом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана