Лукчић: Не насједати на провокације - достојно чувати сјећање на доктора Лазу

Срна
Лукчић: Не насједати на провокације - достојно чувати сјећање на доктора Лазу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић осудио је вандализам, за сада непознатих починилаца, који су оскрнавили мурал осликан у насељу Добриња, у општини Источна Илиџа, посвећен преминулом српском хирургу доктору Миодрагу Лазићу.

"Револтираност грађана Источног Сарајева овим злодјелом сасвим је очекивана јер је доктор Лазић својом стручношћу, патриотизмом и надљудском борбом за сваки живот задужио све нас да бескомпромисно чувамо успомену на њега и његово херојско дјело", поручио је Лучић.

Лучић је изразио подршку припадницима Полицијске управе Источно Сарајево у настојању да се пронађу и казне починиоци овог недјела које представља патолошки израз мржње према свему што је српско, али и кривично дјело, објављено је на веб-страници града Источно Сарајево.

"Овакво антицивилизацијско понашање показује да неки још живе у деведесетим годинама прошлог вијека, не схватајући да својим гестом могу да наруше тешко успостављени ред и мир", истакао је Лучић.

Он је позвао становнике Источног Сарајева да не насједају на провокације, те да достојно и поносно чувају и његују сјећање на доктора Лазу.

Лучић је захвалио волонтерима који су своје поштовање према доктору Лазићу исказали сликајући мурал, а потом и благовремено реаговали, те отклонили оштећења.

Непознати починиоци оскрнавили су синоћ мурал доктора Миодрага Лазића који је јуче завршен у насељу Добриња четири у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана