Лучић осудио вандалски чин у зеничкој жупи Чајдраш

Срна
Foto: Скриншот

САРАЈЕВО- Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић најоштрије је осудио скрнављење католичког крста у мјесту Крушћик у зеничкој жупи Чајдраш, гдје су непознати починиоци исписали непримјерене поруке које су узнемириле вјернике.

"Овај вандалски чин догодио се на вјерски празник што је посебно болно и узнемирујуће", изјавио је Лучић и апеловао на надлежне институције да пронађу починиоце и адекватно их санкционишу.

 

Он је упозорио да је скрнављење вјерских објеката у посљедње вријеме учестало и да представља најпримитивнији вид изражавања мржње, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице.

"То је нецивилизацијски чин који шаље лошу поруку свима јер је то удар на духовност и традицију. Вјерски објекти и обиљежја су симбол идентификације који су, нажалост, често на мети екстремиста који их скрнаве и на тај начин шаљу негативну поруку да неко негдје није добродошао", истакао је Лучић.

Он је поручио да је поштовање различитости једини начин суживота и успостављања помирења како би се изградило боље, сигурније и просперитетније друштво. На католички празник Сви свети у мјесту Крушћик у жупи Срце Исусово у Чајдрашу непознати починиоци ишарали су крст који је једном годишње окупљалиште жупљана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана