Лучић осудио паљење српске имовине у Мостару

Срна
Лучић осудио паљење српске имовине у Мостару

САРАЈЕВО - Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић најоштрије је осудио посљедњи инцидент у Мостару када је у насељу Луке запаљена српска кућа Мирјане Спремо Јанчовске и апеловао да надлежне институције пронађу починиоце овог гнусног чина и адекватно их казне.

"Ова кућа није запаљена у рату, а до темеља је изгорјела у миру. Разговорао сам са госпођом Мирјаном која је још у стању шока и не може, како каже, да вјерује да је на овај начин остала без породичне куће", рекао је Лучић.

Он је напоменуо да је полиција током увиђаја потврдила да је пожар подметнут, а кућа је прије тога опљачкана.

Лучић је апеловао да надлежне институције пронађу починиоце овог гнусног чина и адекватно их казне.

"Овакви инциденти шаљу лошу поруку свима, а посебно малоборојним Србима у Мостару који се не могу осјећати сигурно и спокојно док се српска имовина уништава и зато морамо спријечити овакве и сличне инциденте како би заједно градили сигурнију будућност", поручио је он.

Породична кућа на адреси Кусалова број девет у мостарском несељу Лука на самој обали Неретве у недјељу, 18. априла, прије подне у потпуности је изгорјела.

Власник куће Мирјана Спремо Јанчовска навела је да је од полиције добила информације да су нашли доказе који указују да је пожар подметнут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана