Ловачки ресторан у бањалучком насељу Траписти спој традиције и квалитета

Данијела Стоканић
Ловачки ресторан у бањалучком насељу Траписти спој традиције и квалитета

Бањалука - ​Савршен склад хране, пића и амбијента, поткован изузетном услугом и приступачним цијенама, одушевљавају све госте "Ловачког ресторана" у бањалучком насељу Траписти.

Овај ресторан, који је удаљен само неколико километара од центра града, основан је почетком 1969. године, откад се и налази у власништву породице Плетикоса.

На јеловнику се могу пронаћи разноврсне чорбе, домаћи хљеб и уштипци, карпаћо од сировог бифтека, домаћи пршут, сир, кајмак, али и пужеви, рибе, тартар бифтек, разни стекови, као и различите врсте дивљачи: свиња, патке, зечеви, те срнеће месо.

Власник ресторана Данијел Плетикоса би из јеловника издвојио стекове, за које, према његовим ријечима, сви гости кажу да су најбољи у граду. Ловачка чорба, чији је рецепт познат само члановима породице, је најтраженије јело, које се издвојило од свих осталих. Кошта пет марака по особи и порција није ограничена.

- Ловачку чорбу сервирамо у здјелама, а сваки гост сипа себи онолико колико може да поједе. То је разлог више да нас поново посјете, а препорука задовољних гостију је наша главна и једина реклама - поручио је Плетикоса.

Додао је да је главна куварица у ресторану Веселинка Плетикоса, његова мајка, ко ја већ другу деценију са задовољством припрема најукуснија јела за разноврсну клијентелу "Ловачког ресторана".

- Овдје је одувијек јела бањалучка елита, али и радничка класа. Из времена старе Бањалуке ово је било једно од главних мјеста у граду препознатљиво по свом квалитету. По цијену затварања ресторана не желимо да одустанемо од високог квалитета, јер нам је главни мото да гост мора бити задовољан и не смије изаћи гладан из ресторана - каже Плетикоса.

Према његовим ријечима, гости ресторана су познате личности из региона и свијета, између осталог, глумица и пјевачица Сњежана Савић, чланови групе "Леб и сол", глумац Данило Бата Стојковић и многи други.

- Међу нашим гостима је била и позната српска глумица Неда Арнерић, која је у књигу утисака ресторана написала: "Свугде били, свугде прошли, овакву дивљач нисмо јели" - открио је Плетикоса и додао да организују и разне прославе. 

"Ловачки ресторан" је идеално мјесто за пословни ручак и породично дружење. У другачијем, ловачком амбијенту, далеко од градске гужве, уз цвркут птица, жубор ријеке Врбас и прекрасну шуму, свако може пронаћи свој мир и препустити се чарима природе.

Ловачки бар

Од оснивања 1969. године ресторан је носио име "Ловачки бар", а прије неколико година преименован је у "Ловачки ресторан".

- То име је изабрао мој дјед, јер комплетан амбијент асоцира на природу и лов, а и ловци су му на почетку били главни гости - рекао је Данијел Плетикоса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана