Лопаре: Гинеколошка служба добила вриједну опрему

Срна
Foto: Срна

ЛОПАРЕ- Дому здравља Лопаре испоручена је медицинска опрема вриједна око 20.000 КМ за потребе опремања гинеколошке амбуланте која је недавно почела са радом.

Аднан Јабучар, службеник за односе с јавношћу у њемачкој Хуманитарној организацији АСБ /Арбеитер-Самаритер-Бунд/, рекао је новинарима да су донаторска средства прикупљена посредством Савеза њемачких хуманитарних организација АДХ /Актион Деутсцхланд Хилфт/ за превенцију и лијечења ковида у здравственим центрима на западном Балкану.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић рекао је да су апарат за ЦТГ који мјери откуцаје срца беба код трудница, гинеколошка сонда и конвексна сонда за савремени ултразвучни апарат три најважније ставке из донације.

"Раније смо имали гинеколошке прегледе који су рађени на седмичном и двонедјељном нивоу, захваљујући гинекологу који је консултативно долазио из Бијељине, а сада ћемо те услуге моћи пружати самостално", рекао је Нешковић и захвалио за донацију.

Љекар Слађана Мијатовић Јовановић, која води Гинеколошку службу Дома здравља Лопаре, навела је да је почела регистрација за пријаву у гинеколошки тим.

"Позивам све жене да се региструју, а на основу мог искуства из породичне медицине видим да их велики број по пет и 10 година није долазио на контролне прегледе код гинеколога", рекла је Јовановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана