Локални произвођачи опет за тезгама на братуначкој пијаци

Срна
Локални произвођачи опет за тезгама на братуначкој пијаци

БРАТУНАЦ - У Братунцу је почела да ради пијаца, али само за произвођаче воћа и поврћа са подручја ове општине, што је прва ублажена мјера заштите од ширења вируса корона.

Одлуку о томе донио је општински Штаб за ванредне ситуације, а први радни дан на пијаци није измамио много пољопривредних произвођача, али ни купаца.

Продавци кажу да су задовољни прометом и почетком рада јер су се плашили да неће пласирати произведено поврће.

Очекују, како су навели, да се ситуација почне поправљати јер се људи још плаше да излазе, чувају се и пазе на одстојање и избјегавају физичке контакте и гужву.

На пијаци су и продавци и купци користили заштитна средства и није било окупљања и гужви, а поштована је и дистанца.

Из разговора са пољопривредницима и купцима могло се закључити да нису били упознати да на пијаци почиње продаја. Многи не желе да ризикују и поштују мјере изолације, те избјегавају физичке контакте, па не излазе на мјеста гдје може доћи до окупљања већег броја људи.

Скромна понуда свјежег поврћа локалних произвођача задовољила је потребе мањег броја купаца који су дошли да се снабдију домаћом здравом храном.

- Важно је да је рад почео. Свјесни смо стања и морамо сви да поштујемо мјере заштите да се сачувамо од овог несретног вируса - каже једна бака која је на пијацу донијела неколико јаја, торбу зелене салате и два литра млијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана