Локални привредници и грађани помажу опремање приједорске болнице

Срна
Локални привредници и грађани помажу опремање приједорске болнице

ПРИЈЕДОР - Опремање Болнице “Др Младен Стојановић” у Приједору тренутно се врши захваљујући донацијама локалних привредника и грађана да би се побољшали услови лијечења у вријеме епидемије вируса корона, изјавио је Срни вршилац дужности директора Болнице Мирко Совиљ.

Совиљ је рекао да се тренутно на жиро-рачуну болнице налази 211.000 КМ, а тим новцем управља Одбор задужен за набавку опреме.

Он је додао да је Одбор и одобрио набавку додатне опреме чија је вриједност око 56.000 КМ, а ријеч о заштитним одијелима, затим мониторима неопходним за радиолошку дијагностику који омогућавају да се рентген снимци раде у Ковид болници.

Совиљ је појаснио да је то додатна опрема за радиологију која ће омогућити несметану дијагностику без излагања радиолога и без потребе да се радиолози облаче у заштита одијела.

Одбор је уважио и потребу да се разведе централно снабдијевање кисеоником у болници, а та активност ће, додао је Совиљ, бити финансирана са овог рачуна.

Набавка се врши у складу са потребама болнице, па је првом одлуком Одбора раније одобрено 100.000 КМ набављен је централни мониторинг за потребе Ковид болнице који је јуче инсталиран, затим је набављена постељина и друга заштитна опрема.

Приједорски привредници уплатили су и средства за директну куповину респиратора, чије се допремање ускоро очекује.

Совиљ је појаснио да је два мобилна респиратора уплатио “АрцелорМитал”, један предузеће “Нискоградња Марјановић”, а стационарни су уплатила предузећа “Приједорпутеви”, “Боснамонтажа” и “Никић”.

“Очекујемо да се одобри извоз из Турске, пошиљке је преузео ДХЛ и у питању су један стационарни и три мобилна, транспортна респиратора”, додао је Совиљ.

Одбор је именован на приједлог Градског штаба за ванредне ситуације града Приједора. /крај/ст/сђп/фото
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана