Љуљали се 200 метара изнад кањона Врбаса у Тијесном

Д. С.
Љуљали се 200 метара изнад кањона Врбаса у Тијесном

Бањалука - Цијелом дужином кањона Врбаса у Тијесном, на 80 метара дугачким сајлама, тридесетак неустрашивих људи из РС и региона уприличили су на разнобојним лежаљкама "Дугин перформанс".

Они су, како кажу, без трунке страха лешкарили и љуљали се изнад 200 метара дубоког кањона, за који се може чути да је један од највеличанственијих и најопаснијих у БиХ. Ријеч је о "Drill&Chill Climbing and Highling Festival 2016" у организацији Пењачког клуба "Екстрим" Бањалука.

- Овај дио фестивала је посвећен одмору, кад људи који су се претходних дана пењали уживају у погледу на природу са лежаљки постављених 200 метара изнад земље. Осјећај је сјајан - рекао је предсједник овог клуба Игор Вукић, додајући да је и он био један од њих.

Према његовим ријечима, ово године је први пут направљена линија лежаљки изнад кањона Врбаса, а настојаће да то не буде и посљедњи.

Љубитеље ових екстремних спортова звуком сирене поздрављало је на десетине возача, а посаде рафтера испод њих су вриштале, јер нису могле да вјерују својим очима. То су само неки од утисака атмосфере које су на "Фејсбуку" подијелили чланови ове екипе. У овом клубу су истакли да им је велика част то што су угостили Нијемаца Јулијана Митермајера, који је оборио свјетски рекорд у ходању по ужету преко понора без помагала. Митермајер је прешао преко кањона Врбаса у Тијесном, дугачког 413 метара, на најлонском ужету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана