Љубимце из Дервенте „шетају” и по Њујорку

ГС
Foto: Дервента Кафе

ДЕРВЕНТА - Десеточлана породица Савковић из Дервенте је надалеко позната по својој побожности, одличним ћевапима и другим специјалитетима са роштиља, а уназад три године и по узгајивачници расних паса.

Ова сложна породицa, коју чине мајка Славица, отац Дејан и њихово осморо дјеце, својим примјером на најбољи могући начин показују како породица треба да функционише, те истичу да је кључ успјеха, како приватног, тако и пословног, добра организација.

Славицу и Дејана, синове Јована, Павла, Милоша, Лазара, Василија и кћерке Ану, Марију и Милицу, љубав према животињама је окупила као ништа до сада, а из дугогодишње жеље родила се идеја за нови посао и успјешна узгајивачница паса.

Иако Савковићи бригу око малих љубимаца обављају с љубављу и задовољством, ипак истичу да и овај посао раде професионално.

– Често кажемо да „ко воли псе воли и људе”. У нашој узгајивачници се налазе расе померанац, малтезер, јоркширски теријер, француски булдог, кане корсо, малтипоо и друге, које купци бирају усклађујући их са својим животним стилом, кажу Савковићи.

Све расе које Савковићи узгајају долазе и са пратећом документацијом потребном за земље Европске Уније. Пси имају цертификат за ЕУ, као и пасош са којим пси прелазе границу.

Купци из дијаспоре, по повратку у земљу у којој живе, са цертификатом свог новог љубимца пријављују код изабраног ветеринара и узимају пасош те земље.

– Наша дијаспора често за празнике долази овдје и тада искористе прилику да изаберу и свог новог љубимца. Сви наши пси су здрави и његовани, а тренутно су за преузимање спремни померанци, малтипоо и мали шпиц, казали су нам у породици Савковић.

Купце су привукли широм земаља бивше Југославије, а све више и оне из дијаспоре.

– Наши пси имају потребне документе и могу преко границе, па имамо купце у Бечу, Берлину и широм западне Европе, као и у Америци. Често кажемо да се наши „кане корсо“ шетају Њујорком, а „помернци” Швајцарском, причају чланови породице Савковић.

Све жељене информације о преслатким четвероношцима који ће засигурно освојити ваша срца погледајте на Инстаграм страници Узгајивачница Савковић, преноси Дервента Кафе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана