Љето без традиционалних манифестација у Српцу

Д. Ј.
Љето без традиционалних манифестација у Српцу

СРБАЦ - Пандемија вируса корона паралисала је готово сав друштвени живот у Српцу и отказала манифестације које имају дугу традицију.

Први пут након 16 година неће бити одржана србачка регата која се одржавала задњег викенда у јулу, на релацији од Кукуља до Српца, у дужини од 22 километра.

Директорица Туристичке организације Србац Радисава Шушчевић каже да се радило о веома посјећеној манифестацији, на којој се сваке године окупљало више стотина учесника уз бројна такмичења.

- На снази је забрана окупљања у групама већим од 50 лица, тако да нећемо организовати регату ни у смањеном обиму да не бисмо повећали ризик од избијања заразе. Постоји могућност да се само симболично спусте Врбасом ка ушћу у Саву код Српца два чамца са мање од десет учесника Ронилачког клуба “Жабац” из Српца - рекла је Шушчевићева.

Због пандемије је отказана и традиционална србачка “Моторијада”, која је протеклог викенда такође требало да буде одржана по 16. пут, као и радно-волонтерски камп “Млади за живот”, који је крајем јула требало да буде одржан 13. годину заредом у еко-излетишту Горња Лепеница код Српца.

Предсједница НВО “Миленијум” Санела Видовић каже да је невладиним организацијама савјетовано да због епидемиолошке ситуације одгоде све планиране активности.

- Поред кампа, који је сваке године окупљао више десетина младих из цијеле БиХ, одгодили смо и активности аматерског позоришта, које дјелује у оквиру “Миленијума - рекла је Видовићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана