Љетна школа спорта окупља 1000 спортиста из Републике Српске

Г.С.
Љетна школа спорта окупља 1000 спортиста из Републике Српске

ТРЕБИЊЕ - Министарство породице, омладине и спорта већ 20 година организује Љетну школу спорта у оквиру које су обезбијеђени треенинзи, смјештај и стручна предавања за 1000 спортиста из Републике Српске, кадетског и јуниорског узраста. Ове године учествује 27 спортских савеза,а домаћин већини савеза је, већ традиционално, Град Требиње.

„Спортисти ће од почетка јула до краја августа имати прилику да се припремају и едукују у оквиру Љетне школе спорта, а савези су одбарали своје кандидате и Министарство породице, омладине и спорта је за ове намјене издвојило 148.300,00 КМ“ – рекла је министар породице, омладине и спорта, Селма Чабрић.

Она је подсјетила да ће Љетна школа спорта бити одржана у осам смјена, у трајању од по шест дана, те да је за спортисте обезбијеђен смејштај у  Дому ученика Требиње.

„ У Требињу ће боравити спортисти из 17 савеза, док смо представницима десет савеза омогућили да тренирају у другим мјестима која одговарају њиховим спортовима, па ће Љетна школа спорта бити одржана и у Сребреници, Бијељини, Вишеграду, Јахорини, Бањалуци, Приједору, Петрову и Српцу“ – истакла је Чабрић.

Према њеним ријечима увијек се води рачуна да се спортистима, осим тренинга, обезбиједе и стручна предавања па ће и ове године имати прилику да се чују спортске стручњаке који ће говорити о темама ''Синдром претренираности'' и ''Тренинг брзине''.

И ове године подршку реализацији пројекта „Љетна школа спорта“ пружили су Град Требиње, Дом ученика у Требињу, Хидроелектране на Требишњици, Електропривреда Републике Српске као и ЈУ ''Требињеспорт''.

У Требињу ће боравити спортисти следећих спортских савеза: смучање, Савез за спорт и рекреацију инвалида – голбал, џудо, рукомет, фудбал, атлетика, теквондо, стони тенис, гимнастика, кик бокс, стрелци лица са инвалидитетом, стрељаштво, аикидо, џиу џица, карате, кошарка у колицима и бокс.

Представници десет савеза тренираће у другим мјестима и то:  Спортски савез Ментално недовољно развијених лица у Сребреници, кошарка у Дворовима/Бијељина, планинарство у Вишеграду, бициклизам на Јахорини, кајак, ватерполо и тенис у Бањој Луци, куглање у Приједору, сједећа одбојка у Бијељини и Петрову и савез коњичких организација у Србцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана