Љепојевић: Књига “Воља народа” Милорада Додика посвећена очувању и напретку Српске

Срна
Љепојевић: Књига “Воља народа” Милорада Додика посвећена очувању и напретку Српске

ТРЕБИЊЕ - Књига “Воља народа” српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика која је посвећена одбрани, очувању и напретку Републике Српске вечерас је представљена у Музеју Херцеговине у Требињу.


Књига садржи говоре Милорада Додика у Народној скупштини Републике Српске, његово обраћање Савјету безбједности Уједињених нација, медијске иступе, те Додикове говоре у изборним кампањама.

Приређивач књиге Милан Љепојевић рекао је новинарима да ова књига представља свједочанство о времену од септембра прошле године до априла ове године.

“Ова књига јесу говори Милорада Додика, али су то и говори о Републици Српској. Књига је од прве до посљедње стране посвећена Републици Српској, њеној одбрани, очувању, напретку и развоју”, рекао је Љепојевић.

Он је додао да ова књига представља савршену анализу стања односа у Републици Српској, БиХ, региону, Европи и свијету.

“Она се првенствено фокусира на Дејтонски мировни споразум, на анализу Анекса 10 којим се уводи високи представник, као и анализу Анекса четири који је Устав БиХ, којим су јасно одређени сви појмови Дејтонског мировног споразума”, рекао је Љепојевић.

Он је додао да ова књига потврђује да је Милорад Додик много гласан, да се његов глас далеко чује, да је његов глас дошао до Кине, Русије и чује се у готово цијелом свијету.

Рецензент књиге Франц Сошња рекао је да се у овој, петој књизи Милорада Додика, могу видјети поруке којим путем треба да иде Република Српска и упозоравања на све опасности које се сада дешавају и како да се њима супротстави.

“Воља народа била је да СНСД оствари највећу побједу 2020. године на локалним изборима и највећи резултат”, додао је Сошња.

Професор на Универзитету у Бањалуци Саша Мићин рекао је новинарима да ова књига представља политичку оријентацију Милорада Додика и платформу на којој он развија своје политике.

“Милорад говори све оно што у ствари народ мисли. То потврђују резултати избора, а назив књиге је зато жВоља народаж. То траје већ 12 година. С тим правом можемо рећи да је Милорад Додик не само врстан политичар, него у правом смислу ријечи он је и народни трибун који исказује све оно што народ мисли и осјећа на овим просторима”, нагласио је Мићин.

Промоцији књиге у Требињу присуствовао је и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, представници требињске Градске управе, те представници јавног живота Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана