Литургијама и свечаностима обиљежили крсну славу

Ц. М.
Литургијама и свечаностима обиљежили крсну славу

Требиње, Добој - Литургијама, ломљењем крсног колача и разним свечаностима локалне заједнице у Српској обиљежиле су крсну славу Преображење Господње.

Прослава у Требињу у петак је окупила велики број гостију из РС и региона, а славски колач сломили су владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије, члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, градоначелник Требиња Славко Вучуревић и предсједник Скупштине града Слободан Пртило.

Честитајући славу, владика је истакао да је ово велики дан за Требиње, те Градској управи пожелио успјех у будућем раду.

Вучуревић је најавио отварање нових радних мјеста и развој пољопривредне производње. Овом приликом положен је и вијенац на Споменик ослободиоцима Требиња.

Славска свечаност приређена је и у Добоју, а замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић, који је и кум славе града, изразио је очекивање да ће, након што су у највећој мјери саниране штете поплава, овај град постати добро мјесто за живот.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић захвалио је свима који су помогли обнову града. Славу је обиљежила и православна Црква Светог Преображења у сарајевском насељу Пофалићи, а свечано је било и у Рогатици.

- За годину реализовано је неколико важних пројеката, којима су створени бољи услови за живот грађана - казао је начелник Рогатице Томислав Пухалац на прослави славе.

Осим бројних манифестација поводом Преображења, међу којима су и пјеснички сусрети, у Рогатици је организован и пријем за чланове породица погинулих бораца. Славски колач преломљен је и у другим локалним заједницама у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана