Литература из угоститељства подстрек за боље резултате

Милијана Латиновић
Литература из угоститељства подстрек за боље резултате

БАЊАЛУКА - Ученик четвртог разреда смјера угоститељских техничара Здравко Милетић, чији је тим освојио злато на престижном такмичењу у Поречу, финесе у угоститељству моћи ће да савладава из нове литературе коју му је поклонила Бањалучанка Јасна Пердув.

Причу о успјеху ученика бањалучке Угоститељско-трговинско-туристичке школе, који су у октобру бриљирали на престижном такмичењу ГАТУС 2019 у Поречу, ова Бањалучанка прочитала је у “Гласу Српске” и одлучила да литературу из угоститељства и кулинарства, домаћих и страних аутора, из своје приватне библиотеке поклони Милетићу.

- Намјеравала сам да поклоним школи литературу, а потом сам прочитала чланак у “Гласу” и одлучила да књиге ипак поклоним Здравку. Када неко побјеђује на таквим такмичењима, сигурно је да воли то што ради - рекла је Пердувова и додала да су литературу супруг и она куповали и чували деценијама у властитој библиотеци. Истакла је да је Здравку на корицама једне књиге написала посвету у жељи да настави да ниже успјехе.

- Написала сам му Шантићеве стихове “Остајте овдје!... Сунце туђег неба неће вас гријат ко што ово грије...” И моја кћерка је отишла у иностранство и знам шта то значи. Вољела бих да ови паметни млади људи који су наш понос своју шансу добију овдје у нашој Републици - истакла је Пердувова.

Милетић је захвалио на поклону и истакао да ће му литература коју је добио сигурно много значити у даљем школовању.

- У књигама има много занимљивих и корисних савјета у вези са припремом и послуживањем јела, сервирањем, препорукама за вина. Сигуран сам да ће ми много значити и у послу којим намјеравам да се бавим - рекао је он.

Бањалучки средњошколци су финесе у припремању коктела, беспријекорном постављању свечаног стола и промоцији туристичких аранжмана показали у Поречу, такмичећи се са око 170 ученика, а угоститељи и туристички техничари кући су донијели злато. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана