Липицанер оборио поштара са мотора у прњаворском насељу Лужани

Бране Радуловић
Липицанер оборио поштара са мотора у прњаворском насељу Лужани

Прњавор - Млади фудбалер прњаворског Љубића Александар Жижак доживио је необичну "саобраћајну" незгоду у приградском насељу Лужани када је на њега скочио коњ, оборивши га заједно с мотором који је возио.

Док се возио службеним мотором, Жижак, који ради у "Пошти", није ни слутио да ће имати блиски сусрет са липицанером. Жижак се кретао уским сеоским путем, који води преко економије ергеле, а липицанер је био са крдом коња на испаши.

- Све се догодило муњевито. Иза живице, која се налази на том дијелу пута, истрчао је коњ који ме претрчавајући пут буквално нокаутирао. Ударио је у мотор, оборио ме на земљу и побјегао - испричао је Жижак.

Додаје да у том тренутку није знао шта га је снашло, али је убрзо схватио да је прошао без тежих повреда.

- Био сам у шоку, али сам се брзо прибрао и схватио да сам још и добро прошао, јер су посљедице могле бити трагичне. Осјетио сам бол у нози, али сам био у стању да устанем и уклоним мотор са улице - прича Жижак.

Није звао никога у помоћ, јер недалеко од мјеста овог догађаја живе његови родитељи, па је отишао код њих да се мало прибере. Млади поштар је случај пријавио полицији.

У руководству ергеле "Вучијак" кажу да су одмах упознати са читавим случајем.

- Једно наше млађе грло је тражећи траву стигло иза живице, са супротне стране саобраћајнице. Претпостављам да је липицанер потрчао према осталим коњима, јер се уплашио звука мотора - рекао је директор ергеле Ранко Грубешић.

Додао је да имају пуно разумијевање за невољу која је задесила младог фудбалера и да ће му надокнадити штету.

- Наше предузеће спремно је да надокнади штету која је настала оштећењем мотора, а повријеђени поштар има осигурање у фирми у којој је запослен - рекао је Грубешић.

Двадесеттрогодишњи Александар и његов двије године старији брат Борис већ неколико година су стандардни првотимци фудбалског друголигаша Љубића.

У овом спортском колективу је цијењен, јер озбиљно приступа свим обавезама, сврставајући се међу његове најбоље чланове. Незгода која га је задесила на сеоском путу одвојиће га на извјесно вријеме од фудбалског терена.

Жишков "блиски сусрет" са липицанером није изузетак, јер је пут који од Лужана води према сусједном селу Штрпци прилично фреквентан. С обје стране пута су пашњаци ергеле, па је већ било сличних сусрета возача и липицанера, срећом, без трагичних посљедица. У управи предузећа покушавају да пронађу најрационалније рјешење како би била отклоњена опасност за пролазнике.

Дивљи коњи

На магистралном путу М-15 Ливно - Купрес често се могу видјети дивљи коњи који се слободно крећу саобраћајницом стварајући при томе потешкоће у саобраћају.

Стручњаци из области саобраћаја упозоравају возаче који возе овим путем да буду опрезни и да возе полако. Према неким процјенама, овим подручјем галопира од 400 до 500 дивљих коња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана