Ликовни рад ученице Ане Ћурић - туристичка разгледница града

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је данас промовисана туристичка разгледница града - ликовни рад ученице требињске Гимназије Ане Ћурић, која је насликала најпрепознатљивије мотиве Требиња.

Ћурићева је рекла да је на разгледници техником акварел насликала мотив Саборног храма, Арсланагића мост и мотив ријеке Требишњице.

Представник требињске Туристичке организације, која је организовала промоцију, Никола Кокић истакао да је да ће туристичка разгледница града бити дио туристичке понуде, биће изложена у туристичком инфо-центру, промовисана на сајмовима и туристи ће моћи да је купе.

Он је рекао новинарима да су одлучили да ученици Основне школе /ОШ/ "Вук Караџић" из Требиња осмисле туристички мотив који ће представљати званичну туристичку разгледницу Требиња.

Кокић је додао да ће поводом Свјетског дана туризма вечерас од 21.00 час група "Освајачи" одржати концерт на платоу Културног центра.

Директор ОШ "Вук Караџић" Александар Вукановић рекао је новинарима да ОШ у овој школској години прославља јубилеј, 50 година постојања, те да је поводом тога осмишљен низ активности, међу којима и промоција разгледнице града Требиња коју су радили ученици од 6. до 9. разреда ове школе крајем прошле године.

"На конкурс је пристигло 200 радова, ученици су бирали мотиве града Требиња које су сматрали најљепшим", навео је Вукановић.

Осим Ане Ћурић, која је раније и награђивана за ликовне радове, а ова награда јој је подстрек за даље бављење ликовним стваралаштвом, награђени су и ученици Андреа Гутић, Милорад Мандић и Марија Шараба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана