Летић: Скупштинска већина не опструише водоснабдијевање чечавског краја

Srna
Летић: Скупштинска већина не опструише водоснабдијевање чечавског краја

ТЕСЛИЋ - Политичке странке које чине одборничку већину у Скупштини општине Теслић нису одговорне што грађани чечавског краја Укриница, Растуша и Осивица, којима су додата и насеља Љељуг и Влајићи, нису прикључени на систем водоснабдијевања, како се то жели приказати у јавности, рекао је данас предсједник локалног парламента Мирољуб Летић.

 

Он је на конференцији за новинаре истакао да је на 26. сједници локалног парламента, у септембру прошле године, задужен начелник општине Теслић Милан Миличевић да за ту намјену, већ за наредну сједницу припреми скупштинску одлуку о кредитном задужењу у висини од 2,8 милиона КМ, што није урађено.

Летић је појаснио да је након тога, на 28. сједници, скупштина усвојила одлуку о кредитном задужењу коју је морала и повући јер на истој сједници није усвојен локални буџет, да би кредитно задужење за водоснабдијевање било усвојено на сједници која је одржана у фебруару.

"Због неких осталих кредитних задужења, начелник није хтио да раздвоји одлуку о кредитном задужењу за водоснабдијевање и то је представљало основни проблем и надам се да ћемо то ријешити већ у току ове године", рекао је Летић.

Независни одборник у Скупштини општине Теслић Радислав Ђурић истакао је да је водоснабдијевање грађана у насељу Младиковине ријешено захваљујући средствима Владе Републике Српске у износу од 100.000 КМ, а локалну власт у Теслићу оптужио је да не сарађује са републичком, те на тај начин остаје без неопходних средстава за инфраструктурне пројекте.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Теслић Драган Богданић негирао је наводе које, како је рекао, јавности преноси локални СДС, да политички субјекти које предводи СНСД и који чине већину у локалном парламенту, опструишу изградњу објеката и пројеката у овој општини, и да је по основу неусвајања регулационих планова ове године изгубљено 10 милиона КМ.

Он је појаснио да се не може приступити изради регулационих планова док се не усвоји урбанистички план ове општине, а по одлуци Уставног суда Српске из фебруара ове године.

Богданић је најавио да ће се одлука Уставног суда Српске ставити на дневни ред већ на наредној сједници локалног парламента, те тражити одговорност оних који су довели у такву ситуацију.

Он је позвао начелника Теслића Милана Миличевића да у наредном периоду сарађује са странкама које чине скупштинску већину како би заједно економски развијали и унаприједили Теслић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана