Лешеви убијених паса у Кнежеву уклоњени након три дана

Милијана Латиновић
Лешеви убијених паса у Кнежеву уклоњени након три дана

Бањалука - Лешеви седам паса који су три дана лежали на ливади у мјесту Циганка у Кнежеву, општинска инспекција јуче је прописно уклонила, а полиција трага за особама одговорним за њихово убиство.

У ЦЈБ Бањалука рекли су да је у понедјељак полицијској станици у Кнежеву пријављено ово кривично дјело.

- Полицијски службеници извршили су увиђај, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се предузму све мјере ради расвјетљавања кривичног дјела мучење и убијање животиња - истакла је Маркановићева.

Мјештани кажу да су пси убијени у суботу, а тек након три дана надлежне општинске службе изашле су на лице мјеста и уклониле лешеве.

- По пријави грађана коју сам добио јуче, отишли смо на лице мјеста и пронашли лешеве седам паса. Ангажовали смо једну приватну машину, ископали рупу, дезинфиковали и у складу са прописима уклонили лешеве. Што се нас тиче ми смо урадили све што је у нашој надлежности - рекао је вршилац дужности начелника Одјељења за инспекцијске и комуналне послове у општини Кнежево Жељко Лакић.

Међу убијеним псима луталицама је и кућни љубимац породице Кутић, женка хаскија.

- Наш пас је у суботу отишао до парка, неких 100 метара од куће. Како се није вратио, кренули смо у потрагу и од комшија сазнали да су тај дан убијани пси луталице и да је и наш хаски убијен. Мајка је све пријавила полицији - испричала је Маја Кутић. 

Предсједник Удружења за заштиту животиња "Кербер" из Бањалуке Горан Милојевић оштро је осудио убијање паса и истакао да је најжалосније то што су лешеви бачени неколико километара од центра града, због чега је постојала и опасност од заразе.

- Нама су за овај случај дојавили људи из Кнежева, а касније се јавила и власница хаскија који је убијен заједно са осталим псима - рекао је Милојевић додавши да Кнежево нема прихватилиште за псе луталице.

Истакао је да се сличне ствари дешавају и у другим дијеловима РС.

- Проблем је што сви знамо да је то неки прећутни "договор" општинских власти и ловаца у вези са проблемом напуштених паса. Неке општине добијају новац за рјешавање проблема паса луталица, али нису отвориле прихватилиште, па када се намноже, рјешавају то на овај начин, иако се ради о кривичном дјелу - каже Милојевић. 

Боројевић

Начелник општине Кнежево Горан Боројевић је рекао да ће општина у сарадњи са полицијом покушати пронаћи починиоце и настојати да убудуће спријечи убијање паса.

- Пси луталице су константан проблем на подручју Кнежева. имамо податке да их људи довозе и из других општина и остављају овдје - рекао је Боројевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана