Лажни ванземаљци одлетјели из села

Д. Келеч фото: В. Стојаковић
Лажни ванземаљци одлетјели из села

Бањалука - Прича о посјети ванземаљаца бањалучком селу Пријаковци, која се раширила муњевитом брзином, пала је у воду након што се испоставило да су лаковјерни мјештани "насјели" на најновија достигнућа технологије.

Узбуну је, испоставило се, дигла телефонска апликација помоћу које је на свакој фотографији могуће "убацити" неидентификовани летећи објекат (НЛО). Не знајући за могућности "паметних" телефона, узбуну у Пријаковцима дигла је породица Зорић. Све је почело када су на фотографијама у телефону њихове кћерке видјели, били су увјерени, обрисе НЛО-а.

Перо Зорић је пред телевизијским камерама испричао да је фотографија која је настала док је његова кћерка Софија сликала брата аутентична и да је могу и стручњаци испитати.

- Мислим, како не вјеровати. Хај’те ми сад ви реците. Ако видите, значи. Ја слободно дајем да се слике провјере, да стручњаци погледају. Једноставно, нешто има. Шта, нека се утврди - казао је Зорић.

Фотографије са наводним ванземаљцима изазвале су пометњу, а мјештани су и јуче били подијељени па су једни само одмахивали руком јасно поручивши да не вјерују, а други пак опрезно казали да је све могуће.

Први комшија породице Зорић, којег смо спазили како мете плочу изнад куће, нема дилеме да од ванземаљца нема ни трага.

- Ма дајте молим вас - одмахнуо је чувши да га питамо за наводну фотографију НЛО-а и затим нестао у кући.

Једини који је био расположен за причу у Пријаковцима био је Стево Вукмановић, којег смо срели код локалне продавнице.

- Идем сад до колеге. Да узмем мало "медицине". Знате, шљивовице. А ко ће знати, можда и јесу видјели тај НЛО - рекао нам је Вукмановић, који нам је и показао пут до Зорићеве куће.

Ипак, о лажним фотографијама НЛО-а јуче нико у породици Зорић није желио да разговара. Врата је лагано отворила дјевојчица која је одмах знала да смо дошли "због ванземаљаца" па је рекла "мама и тата нису ту, а ја нисам ништа видјела, нити сам шта сликала".

- Нема никога у кући. Не знам ништа. То је сестра сликала. А не знам ни када ће доћи мама и тата, немојте их чекати. До виђења - рекла је дјевојчица, благо се осмјехујући и непрестано гледајући иза врата.

Друштвене мреже

Након Пријаковаца "ванземљци су посјетили" и друге локације у ужем и ширем подручју Бањалуке.

На друштвеним мрежама било је прегршт фотографија НЛО-а изнад Бањалуке, направљених управо уз помоћ апликације на мобилним телефонима.

Многи становници су их, збијајући разне шале, "качили" на своје профиле на "Фејсбуку" и "Твитеру", тврдећи да су и они видјели ванземаљце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана