Лазић: Бијељина неће да буде талац нерада градоначелника

Срна
Лазић: Бијељина неће да буде талац нерада градоначелника

БИЈЕЉИНА - Бијељина неће да буде талац нерада градоначелника Љубише Петровића и овако више не иде, поручио је са протеста у Бијељини предсједник Градског одбора СНСД-а Владимир Лазић.

"Не треба нама кочничар, него машиновођа", поручио је Лазић.

Он је рекао да широка и стабилна коалиција 11 странака, која има 23 од 31 одборника и подршку преко 41.000 бирача у Семберији, данашњи велики народни скуп незадовољних грађана сматра почетком краја Петровића.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић рекао је на скупу да је градоначеник недорастао свом послу и вођењу града са преко 100.000 становника, који трпе због његовог нерада.

"Спремни смо на сарадњу, али ако Петровић настави овако да ради, неће још дуго бити градоначелник", поручио је Ђурђевић.

Предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић рекао је да градоначелник са својих 14 савјетника умјесто ментора изван Семберије треба да чује поруку народа - да треба да оде.

Према његовим ријечима, странке коалиције су окупљене, сложне и уз подршку грађана који су својим доласком на скуп дали легитимитет њиховој борби, обезбиједиће промјене у Бијељини.

"Смијенићемо га", поручио је на скупу предсједник СДС Семберија Предраг Јовић.

Он је позвао народ на саборност и заложио се против против међусрпских раздора, наводећи да их праве странке окупљене око СДС-а.

"Ми нећемо тим путем, ми хоћемо саборност и добробит за Бијељину и за Републику Српску", рекао је Јовић и истакао да се сталан развој Бијељине из протеклих 15 година зауставио са доласком Петровића на власт и да град посљедњој години пропада.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бијељина Недељко Јовић рекао је на скупу да не вјерује у Петровићеву промјену и оцијенио да њега занима напредак у политици, а не бољу живот грађана Бијељине и Републике Српске.

Тиме се, како је рекао, онемогућавају или игноришу пројекти и инвестиције које у Бијељини обезбјеђују српски члан Предсједништва Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић, као и Влада Републике Српске.

"Странке не могу саме, грађани морају подићи главу и глас и рећи да овако више не може и да Бијељина може и мора боље", рекао је Јовић.

Предсједник градске организације Демоса Милан Дакић позвао је грађане да "ослободе Бијељину", оцјењујући да је град сада талац градоначелника.

Предсједник градске организације Народне партија Српске у Бијељини Дико Цвјетиновић изразио је сумњу да Петровић ради под туђим менторством, док је у име РСС члан породице погинулог борца Бранислав Шушљик поручио да Семберци заслужују развој, а не слабљење, и истакао значај очувања Републике Српске.

Александар Влачић је испред Уједињене Српске на скупу поручио да грађани Бијељине не смију више бити потиштени ни понижени и да је вријеме за промјене.  

 

Порука грађана градоначелнику да “Бијељина мора боље”

Велики народни скуп “Бијељина мора боље” почео је на тргу окупљањем незадовољних грађана који траже боље управљање градом или опозив градоначелника Љубише Петровића.

На транспарентима грађани носе исписане поруке “Извуци се из поданичке мреже”, “Не брукај нас више”, “Стоп пропадању Бијељине”, “Обећао си експерте, а довео си кумове и рођаке” и “Смјена”.

Скупу присуствују челници градских организација странака које чине скупштинску већину, који су у изјави медијима прије скупа поручили да су окупљени, сложни и спремни за промјене у Бијељини.

Окупљени носе заставе Републике Српске и Бијељине.

Скуп се одржава на тргу на коме је централни споменик погинулим борцима отаџбинског рата.

Странке окупљене у Коалицији “Договор за Бијељину”, које чине скупштинску већину у граду, позвале су незадовољне грађане да кажу “не” погубном вођењу града.

Градски одбор СНСД-а у Бијељини раније је позвао градоначелника да деблокира град или ће бити принуђени да покрену његов опозив.

Предсједник страначког одбора Владимир Лазић упозорио је да Петровић од почетка свог мандата упорно опструише развој Семберије, због чега трпе грађани.

Члан Главног одбора СНСД-а који је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић рекао је Срни да Бијељина више нема времена за губљење и тапкање у мјесту и да је циљ протестног скупа да “раздрма” градоначелника да коначно почне да ради свој посао.

“Скупштина града редовно засједа и с те стране нема било каквих блокада, али градоначелник се бави само изазивањем сукоба са политичким опонентима и сировим популизмом, а у граду ништа конкретно није урађено”, указао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана