Лазаревић: Петровић би на скупу у свом граду можда имао прилику и да се обрати

Срна
Лазаревић: Петровић би на скупу у свом граду можда имао прилику и да се обрати

БИЈЕЉИНА - Градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу било би боље да је био присутан на скупу у свом граду, а не у Бањалуци, јер би можда имао и прилику да се обрати са бине, а не да тапше као “народни” градоначелник говорницима који су “народног новца” пуни као бродови, сматра одборник СНСД-а у бијељинској градској скупштини Златан Лазаревић.

Лазаревић је указао да ће јучерашњи дан, осим по лијепом времену, остати упамћен и по два скупа грађана који су одржани у Бијељини и Бањалуци.

“Први скуп је посвећен незадољству грађана Бијељине досадашњим нерадом градоначелника, а скуп у Бањалуци је имао више тема које су већ одавно виђене и познате, а новина је да је био посвећен и борби за права приватних медијских кућа”, рекао је Лазаревић Срни.

Он је нагласио да је скуп у Бијељини договорен у понедјељак, 27. септембра, увече, а са организацијом се кренуло наредног дана, док се скуп у Бањалуци најављује, организовао и припремао минимум мјесец дана.

“Треба напоменути да је база за скуп жБијељина мора бољеж искључиво била у грађанима Бијељине и да народ није довожен аутобусима, а да је база за скуп жСтоп медијском мракуж у Бањалуци била цијела Република Српска”, рекао је Лазаревић.

Лазаревић је навео да су из Бијељине за Бањалуку отишла четири аутобуса.

Он је констатовао да је евидентно да у Бијељини постоји незадољство нерадом градоначелника - нерадом који је више него очигледно повезан са организаторима скупа у Бањалуци и њиховим домаћим и страним менторима.

“Евидентно је и да се кисеоник вратио као бумеранг опозицији, да приватни интерес било које медијске куће не може бити сила привлачења за шире народне масе и да трговина интересима Републике Српске може привући само оне који су спремни за комад власти одрећи се шума на нашој територији, ћутати о Сребреници као риба, држати грађане Бијељине и Бањалуке као таоце у ријалити програму чији сценарио предвиђа да се само ништа не ради, а она друга страна се оптужује за опструкцију”, сматра Лазаревић.

Он је истакао да је захвалан грађанима што су подржали скуп “Бијељина мора боље” и тиме послали јасну поруку - битну и за Бијељину, а и Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана