Лазаревић нови начелник у Милићима

Ведрана Кулага
Лазаревић нови начелник у Милићима

Милићи - Момир Лазаревић из СНСД-а нови је начелник Милића, показали су прелиминарни резултати пријевремених избора, који су одржани у недјељу у овој општини.

Лазаревић је, према подацима Општинске изборне комисије у Милићима, освојио 2.766 гласова, а његов противкандидат из СДС-а Милош Радић 1.470. На гласање су изашла 4.763 бирача, од укупно 8.731, колико их је регистровано у Милићима, односно 56,8 одсто.

Предсједник Општинске изборне комисије Здравко Плазачић је рекао да су избори протекли мирно и без већих проблема.

- На биралиштима није било инцидената. Посматрачи нису имали примједбе, а ми смо своје урадили. Прелиминарни подаци показују да је Лазаревић побиједио, а сада чекамо да Централна изборна комисија БиХ за неколико дана потврди те резултате - рекао је Плазачић.

Лазаревић је истакао да је народ у тој локалној заједници рекао своје на изборима, а да је сада њихов задатак да оправдају указано повјерење.

- Реализација обећања датих током предизборне кампање је приоритет и пут којим општина треба да иде. Пред нама је реализација пројеката и програма, изградња колектора, а морамо да урадимо и све што је у нашој моћи да привучемо инвеститоре у нашу општину, да бисмо на тај начин повећали број радних мјеста и омогућили бољи живот за све - рекао је Лазаревић, који очекује и сарадњу са локалним субјектима, прије свега са компанијом "Боксит".

Ти планови ће, каже, бити дио буџета и политике општине у идућој години. Истиче да ће подршку имати и у Скупштини општине.

- Скупштинска већина је стабилна и подржаће програме и планове начелника - закључио је Лазаревић.

До пријевремених избора у Милићима је дошло јер је одлуком већине грађана на референдуму 28. јуна ове године опозван начелник Живојин Јурошевић, који је на то мјесто дошао као кандидат СНСД-а. Иницијатива за опозив Јурошевића је изгласана на засједању локалног парламента у мају ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана