Лазаревић: Боримо се за правду, слободу, човјекољубље

Srna
Лазаревић: Боримо се за правду, слободу, човјекољубље

МИЛИЋИ - Начелник општине Милићи Момир Лазаревић изјавио је данас поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе да се, евоцирањем успомена на 15. септембар 1918. године, када је пробијен Солунски фронт, српски народ бори за правду, слободу и човјекољубље.

Лазаревић је поручио да се храброст јунака Солунског фронта никада не смије заборавити.

"Ми овај празник обиљежавамо скромно, због пандемије вируса корона, али су на подручју општине Милићи, сви предузетници и јавне установе истакли заставу Републике Српске, у складу са закључком Владе Републике Српске о обиљежавању овог датума", додао је Лазаревић на конференцији за новинаре, на којој је подсјетио да су храбри српски ратници, са савезницима, на данашњи дан пробили Солунски фронт.

Лазаревић је подсјетио да на значај српског јединства указују и пројекти који се у Републици Српској реализују уз несебичну помоћ Владе Србије.

"У општини Милићи средствима Владе Србије у износу од 300.000 евра суфинансира се пројекат реконструкције водоводне мреже", рекао је Лазаревић.

Он је изразио наду да ће Србија суфинансирати и изградњу Административног центра општине.

"Све то показује колико су чврсте везе Републике Српске и Србије и колико смо јединствени", додао је Лазаревић.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године, 15. септембра 1918, у Првом свјетском рату, пробијен Солунски фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана