Лакташко љето доноси низ манифестација: Викенд пун авантуре, адреналина и забаве

А. Ј.
Лакташко љето доноси низ манифестација: Викенд пун авантуре, адреналина и забаве

Лакташи - Традиционална манифестација "Лакташко љето" биће настављена предстојећег викенда, а посјетиоце очекује богат садржај, пун авантуре и забаве, као што су бајкерске игре, регата на Врбасу, "Бициклијада" и "Штрапаријада".

Мото-клуб "Шкорпион" организује тродневну "Моторијаду" од 22. до 24. јула у кампу на обали Врбаса, гдје ће наступити "Тупас мене" и "Леди Д", "Троја", "Гале", Најда и ДПО. Биће одржане и бајкерске игре познате по богатим наградама, брзој, али сигурној вожњи, дефилеима и панорамској вожњи.

Традиционална спортско-забавна манифестација "Лакташка регата Врбас 2016" биће одржана 23. јула са почетком у 10 часова. У току регате и на циљу биће организована такмичења екипа из традиционалних спортских вјештина - препливавање Врбаса, бацање камена с рамена и потезање конопа. Регата полази из Трна (код Јошића) и иде до Лакташа (Старача), гдје ће на циљу бити уприличена котлић-чорба за учеснике и госте.

"Бициклијада" је на програму 24. јула у 10 часова на релацији Лакташи - Слатина у дужини од око 15 километара. Окупљање бициклиста је на платоу испред општине Лакташи, одакле је организован заједнички полазак према Слатини. Учеснике на циљу чекају едукативне радионице, уз пикник и дружење у прелијепом амбијенту слатинског парка.

"Штрапаријада" у организацији Коњичког друштва "Ђамбас" из Друговића заказана је за 24. јул у 10 часова. Манифестација традиционално окупи неколико хиљада посјетилаца који посматрају такмичење коња у повлачењу балвана. "Штрапаријада" ове године има међународни карактер, с обзиром на то да учествују такмичари из Хрватске, Србије и Словеније. Послије такмичарског дијела очекује се забава до касних вечерњих часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана