Лакташи: У општинској каси 15,7 милиона КМ

М. Л.
Лакташи: У општинској каси 15,7 милиона КМ

Лакташи - Скупштина општине Лакташи усвојила је на јучерашњој сједници буџет за 2016. годину у износу од 15,7 милиона марака.

- На сједници је разматрано усвајање ребаланса буџета за текућу и усвајање буџета за наредну годину, који је у односу на остварења из 2015. умањен за милион марака - рекао је начелник општине Мирослав Коџоман.

Додаје да је буџетом за идућу годину планирано веће улагање у привреду.

- Акценат је стављен на развој привреде на подручју наше општине. Доста смо радили на ревитализацији Индустријске зоне у Александровцу, а током 2015. године потписана су три уговора са инвеститорима и у току наредне године очекујемо знатан број нових радних мјеста - казао је Коџоман.

Предсједник Скупштине општине Лакташи Сњежана Радетић је истакла да ће у наредном периоду бити преиспитане одређене расходовне ставке у вези са радом буџетских корисника.

- Све јавне установе које се финансирају из буџета општине Лакташи мораће врло обазриво да се опходе према том новцу и дјелују у правцу штедње, а у складу са препорукама које нам је дало Министарство финансија. Ако новца буде више, лако ћемо наћи начин да га паметно утрошимо - нагласила је Радетићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана