Лакташи: Промовисане предности легалног пословања

Ж. К.
Лакташи: Промовисане предности легалног пословања

Лакташи - Општина Лакташи подржала је кампању јавног заговарања "Сазнајте зашто" с циљем промоције легалног пословања, коју је организовао Центар за економски и рурални развој из Бањалуке.

Центар за економски и рурални развој је невладина организација чије су активности усмјерене ка изградњи модерних руралних средина, а ова кампања је дио пројекта "Регионални раст кроз економски и рурални развој", који финансира Европска унија.

Начелник општине Лакташи Мирослав Коџоман изјавио је да је легалан рад најефикаснији и да легално пословање нуди различите бенефите, првенствено субвенције Владе РС и локалних заједница.

- Циљ саме кампање је информисање грађана о предностима легалног пословања и како убрзати процес регистрације привредника који послују у партнерским општинама - каже Коџоман.

Општина Лакташи уступила је Регионалном центру за економски и рурални развој објекат у Крнетама на коришћење у периоду од 20 година, што ће имати велики значај за све учеснике овог пројекта, нарочито за произвођаче, који ће на овај начин моћи сертификовати своју производњу и окренути се извозу, који је крајњи циљ.

Директор Центра за економски и рурални развој Миодраг Матавуљ истиче да се кроз овај пројекат дошло до сазнања на који начин помоћи малим и средњим предузећима, као и домаћим привредницима.

- Значајан је и рад на самој стратегији и сертификацији производње - каже Матавуљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана