Лакташи: Потписан уговор о изградњи водоводног система

Срна
Лакташи: Потписан уговор о изградњи водоводног система

Лакташи - Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић и представници предузећа "Хидро-коп" из Бањалуке потписали су данас уговор о изградњи водоводног система у овој општини у вриједности од 2,4 милиона КМ без ПДВ-а.

Након потписивања уговора, Карапетровић је рекао новинарима да је ријеч о веома значајном пројекту за општину Лакташе, који је урађен за потребе 400 нових прикључака на локалитетима Тришића брдо, Берића брдо, Црњића главица и Кришковце.


"Осим водоводних прикључака, овим средствима обухваћени су и радови на изворишту Александровац за водоводни систем у Лијевче пољу, те истражни радови на проналажењу нових количина воде у рејону Великог Блашка", појаснио је Карапетровић.

Помоћник министра финансија Републике Српске Радмила Михић рекла је новинарима да је ово друга фаза у оквиру Пројекта водовод и канализација Републике Српске за који је партиципирало 30 општина Републике Српске.

Михићева, која је и шеф тима за реализацију Пројекта водовод и канализација Републике Српске, истакла је да је у претходне четири године у нове водоводне и канализационе системе широм Републике Српске уложено више од 72 милиона КМ, углавном средствима Европске инвестиционе банке.

"Задовољни смо чињеницом да су претходне инвестиције пратиле и грант средства ЕУ и шведске Развојне агенције јер ти грантови помажу нашим општинама да дођу до ових стратешких и капиталних инвестиција", истакла је Михићева.

Она је напоменула да је и прву фазу изградње система водоснабдијевања у општини Лакташи помогао грант ЕУ у вриједности од 1,2 милиона евра.

Технички директор предузећа "Хидро-коп" Бањалука Душко Бабић рекао је новинарима да је ово предузеће као извођач спремно за почетак радова чим то дозволе временски услови.

"Ово је значајан пројекат за наше предузеће и обезбјеђење посла радницима. Увјерен сам да ћемо радове окончати и прије рока од 12 мјесеци", додао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана