Лакше на терапију уз помоћ хидрауличног лифта

Д.Ј.
Лакше на терапију уз помоћ хидрауличног лифта

СРБАЦ - Чланови удружења “Извор” из Српца добили су на поклон хидраулични лифт који ће олакшати свакодневицу особама са потешкоћама у развоју.

Предсједница удружења Мира Татић рекла је да лифт служи за подизање лица са хендикепом из колица и спуштање на кревет или терапијску каду, а донацију су уручили Данијела и Горан Стојић из Каоца код Српца, који тренутно живе у Цириху.

- Веома смо изненађени што су обећање брзо спровели у дјело јер је од договора до реализације прошло свега неколико дана. Већ смо с њима договорили и подјелу новогодишњих пакетића за сву дјецу из “Извора” и драго нам је што нас људи препознају и спремни су да нам помогну - рекла је Татићева.

Стојићева каже да хидраулични лифт кошта 4.000 КМ и додаје да је половину новца обезбиједила њена породица, а половину њихови пријатељи.

- Овај лифт ће им добро послужити јер су до сада дјецу и друге особе морали подизати из колица два до три човјека, а сада ће то бити много лакше. Задовољство ми је сваки пут када сам у посјети “Извору”, а поготово када могу да им пружим било какав вид помоћи - рекла је она.

Истиче да је ово пета година заредом како са породицом и друштвом води хуманитарне акције у Цириху за набавку неопходне опреме за дјецу са инвалидитетом.

- Има нас од 20 до 30 који донирамо средства у складу са могућностима. Прошле године уручили смо помоћ и полазницима Дома за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић” у Бањалуци. Велику помоћ у овим акцијама пружа нам Српчанин Горан Берић који такође живи у Швајцарској и њему дугујемо велику захвалност јер без нега тешко да бисмо успјели реализовати све ове акције - рекла је Стојићева.

Удружењу “Извор” недавно је пружила помоћ и србачка парохија која је донирала двоје инвалидских колица, једна дјечија колица као и двије ходалице за дјецу и омладину са особе са инвалидитетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана